Skip to main content

Om te beginnen zijn wasvoorschriften heel belangrijk om door te nemen voordat u uw nieuwe kledingstuk voor het eerst gaat wassen. Besteed de nodige aandacht aan het wassen van uw kleding, zo voorkomt u dat uw favoriete, nieuwe kledingstuk mooi blijft.

Wasvoorschriften

Katoen

Katoen laat zich prima wassen, maar heeft wel als kenmerk dat het kan krimpen. Was daarom katoenen kleding het liefst op 30 à 40 graden. Let goed op bij gekleurde kleding, de eerste paar wasbeurten kan het kledingstuk afgeven.
Hoe houd je witte kledingstukken wit? Was witte kledingstukken alleen met andere witte kledingstukken. Zelfs heel lichte pasteltinten kunnen al een grauwe sluier geven aan uw witte was.

Linnen

Linnen is de wat dunnere stof waarvan bijvoorbeeld je zakelijke overhemd of blouse is gemaakt. Een stof die vrij makkelijk in het onderhoud is en weinig wasvoorschriften heeft, alleen dat het niet hoger dan op 30 graden gewassen mag worden vanwege krimpgevaar. Strijk linnen altijd binnenstebuiten en niet hoger dan met 200 graden. Vaak hebben strijkijzers een speciale stand voor linnen kledingstukken. Het fijne aan linnen is dat het snel droogt. Hang je blouse aan een kledinghanger en hij droogt zo goed als kreukvrij op.

Natuurlijke verzorging voor linnen en katoen!

Natuurlijke vezels zoals linnen en katoen zijn bijzonder huidvriendelijke en natuurlijke stoffen. Agressieve chemische reinigingsmiddelen en kunstmatige stoffen vernietigen de natuurlijke balans van de vezel.

Tenetex reinigt natuurlijke vezels zoals linnen en katoen, zonder beschadiging van de vezel. Het bevat geen kunstmatige of agressieve reinigingsmiddelen. Tenetex bevat geen optische witmakers of bleekmiddel. De kleuren blijven helder en fris. Vlekke verwijdert Tenetex voorzichtig, maar grondig.

Voordelen

 • Huidvriendelijk
 • Vezelbeschermend
 • Kleuren blijven helder

Jeans

Er wordt vaak gezegd dat je spijkerbroeken, jeans rokjes of denim jackjes niet moet wassen. Door het dragen en slijten van jeans krijgt jeans haar specifieke karakter. Een enkeling doet zijn favoriete jeans item een tijdje in de vriezer om vervolgens weer ongewassen te dragen. Maar ja, zelf wil ik graag mijn jeans regelmatig gewassen hebben.
Was jeans altijd binnenstebuiten en op koude temperatuur. Sommige machines hebben een speciaal Jeans programma. Voordat je een jeans voor het eerst gaat dragen, adviseer ik de jeans eerst met natuurazijn te wassen. Dit om te voorkomen dat jouw jeans afgeeft op een lichte bank bijvoorbeeld. Laat een jeans liggend drogen, zo gaat de rek en vorm er niet uit.
Stop een jeans niet in de droger, de merklabels achterop kunnen krimpen!

Zijde en viscose

Satijn is een vrouwelijk stofje en zie je dan ook vaak terugkomen bij blouses en lingerie voor dames. In tegenstelling tot linnen is satijn een stof die je juist in de droger moet drogen om het mooiste resultaat te krijgen. Wassen kun je op 40 graden doen. Denk er wel aan dat satijn kwetsbaar is voor wasmiddel. Gebruik niet teveel om vlekken in je mooie blouse te voorkomen.

Luxe zorg voor pure zijde!

Edel glanzende pure zijde is onovertroffen in haar elegantie. In de mooiste kleuren is stralende pure zijde pure luxe!

Dit edele materiaal moet een bijzonder liefdevolle behandeling ondergaan om lang mooi te blijven. Met het speciale wasmiddel tenestar blijven de kleuren van pure zijde helder.

Door geen gebruik van agressieve chemicaliën en hydraterende bestanddelen, beschermt Tenestar de zijde en behoedt het de stof voor opruwen.

Volledig biologisch afbreekbaar. Toonaangevende fabrikanten zoals Bleyle, Bogner, Eva B. Bitzer, Lingerie Louis Féraud, Sabine Hofius, Strenesse, Trixi Schober, Zimmerli en service-georiënteerde retailers bevelen Tenestar aan.

Tenestar is pure wellness voor de fijnste zijde!

Voordelen

 • Zijde behoudt haar glans
 • De helderheid van de kleuren blijft gehandhaafd
 • De stof blijft zacht en soepel

Wol en cashmere

Een wollen of cashmere trui, vest of jurk was je het liefst in de machine op wolwasprogramma, koud en met een lage centrifuge. Als wol nat wordt, neemt het enorm in gewicht toe. Door dat extra gewicht is het raadzaam om wollen kleding plat op een handdoek te laten drogen. Zo rekt het niet uit en blijft het in vorm. Gebruik niet te veel wasmiddel.

Liefdevolle knuffelverzorging voor cashmere en wol. 

Tenemoll is speciaal ontwikkeld voor de verzorging en reiniging van cashmere, wol en andere fijne wolvezels.

Of het nu cashmere, mohair, angora, alpaca of merinowol betreft – deze kostbare materialen hebben een speciale liefdevolle verzorging nodig, zodat ze duurzaam mooi blijven. Met het speciale wasmiddel Tenemoll blijven de kleuren helder. Vochtinbrengende ingrediënten zorgen ervoor dat de wolvezels mooi en zacht blijven.

Volledig biologisch afbreekbaar en door toonaangevende producenten van cashmere als Iris von Arnim, Princess-goes-Hollywood, Barbara Lohmann, Fedeli cashmere aanbevolen.

Tenemoll is een wellness-kuur voor het fijnste cashmere!

Tenemoll bevat geen wasverzachter. Daardoor behoudt textiel uit wol haar vorm en rekt niet uit.

Voordelen

 • Vochtinbrengend
 • Vezelbeschermend
 • Kleuren blijven helder

Tips & trics

 • Was je kleding altijd binnenstebuiten. Dit beschermt jouw kleding en zorgt voor minder kleurverlies.
 • Teveel wasmiddel is slecht voor jouw huid, machine en kleding. Bij gebruik van teveel wasmiddel, blijven de zeepresten in de machine achter en kunnen vlekken veroorzaken op jouw kleding en/of de kleur aantasten. Een keer teveel gebruikt? Geen punt draai de machine de volgende keer zonder zeep.
 • Doe natuurazijn in het wasverzachter bakje bij iedere wasbeurt. Dit verwijdert zeepresten in de machine en beschermt de kleding. 
 • Doe een paar tennisballen bij jouw gewatteerde jack in de droger en het dons blijft verdeeld.