Peserico | by Benedicte

a Palladian summer

Na een aantal seizoenen Peserico overgeslagen te hebben, hebben wij vanaf Spring / Summer 2019 Peserico weer in de collectie.
Peserico verrast met haar prachtige ontwerpen en mooie onderscheiden maar gedekte kleuren.

A Palladian Summer

During Summer, the Palladian villas converse with nature in a most unique way. Unaltered by time, the immaculate stone basks in the sun and refining its severity. The villas are never overwhelmed by the flourishing nature of the season.
Like Palladio who was the master of rigid geometry distinguished by soft tones, the collection outlines a summer characterized by natural colors, sunny neutrals, intense ivory and powder pink of the desert, the tobacco, the delicate dreamy pink, the peach and a liqueur-like pink, balanced by a refined crystalline that culminates in aquamarine and in two nocturnal shades of blue, that has a tendency towards slate…

Sinds 1962 staat Peserico synoniem voor het Italiaans vakwerk. Peserico belichaamt de passie voor hoge couture en grote productietraditie in de regio Veneto. Het bedrijf werd in 1962 opgericht door Maria Peserico in Cornedo Vicentino, in de provincie Vicenza, als een kleine werkplaats gespecialiseerd in broeken voor vrouwen, en in minder dan een decennium werd het een groter bedrijf met 50 werknemers. In 1975 werd Maria’s echtgenoot, Giuseppe Peruffo, de manager en toegevoegd aan het werk voor derden, de merkcollectie van broeken en rokken. De productie was geworteld in de lokale traditie, maar in de jaren 80 begon de distributie zich uit te breiden naar het buitenland. De constante groei en het internationale succes hebben ertoe geleid dat Peserico zijn creatief universum heeft uitgebreid: in de jaren 90 groeiden de collecties om het totale uiterlijk te dekken en werden ze uitsluitend in Italië geproduceerd. Het merk wordt vandaag geleid door de tweede generatie van dezelfde familie: Riccardo Peruffo is de CEO en de Creative Director, samen met zijn vrouw Paola Gonella.