Skip to main content

Simone Bruns is een prominente figuur geworden in de internationale kunst- en liefdadigheidsarena. Met verschillende, vaak spectaculaire evenementen en veilingen wist ze 1,5 miljoen euro op te halen voor diverse goede doelen. Een groot succes was haar fotografieveiling in 2014 namens “Welthungerhilfe”, waarmee ze 200.000 euro ophaalde voor Sierra Leone. Het geld werd gebruikt om lokale boeren te ondersteunen bij het opnieuw cultiveren van hun land voor de teelt van biologische cacao, waardoor ze konden concurreren op een wereldmarkt en duurzamer in hun levensonderhoud konden voorzien. Simone Bruns omschrijft deze ervaring als een persoonlijk en professioneel keerpunt: “Het is ongelooflijk lonend om mensen aan de andere kant van de wereld te kunnen helpen door gebruik te maken van mijn netwerk“.

In 2015 richtte Simone Bruns haar modelabel “CASHMERE COUTURE / SIMONE BRUNS” op. Diep geraakt door de crisis die zich ontvouwde, reisde ze na de aardbeving in april naar Nepal en begon een wereldwijde alliantie aan te gaan met kasjmierproducenten op het platteland. Vanwege het wijdverbreide analfabetisme hangt het levensonderhoud van veel mensen af ​​van hun vermogen om kasjmiergaren te produceren. Het doel van Simone Brun is om langdurige en duurzame professionele perspectieven te creëren in Nepal, met name voor vrouwen. Het werk van Simone Bruns begint thuis met de ontwikkeling van haar modecollecties. Terug in de Himalaya voeren de werksters haar ontwerpen uit onder supervisie van een lokale medewerkster. Elk uniek handgemaakt item krijgt een serienummer voordat het naar Duitsland wordt verzonden. De vrouwen ontvangen een maandloon dat beduidend boven het gemiddelde Nepalese inkomen ligt.

Het is Simone Bruns diepste wens om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken voor deze exclusieve samenwerking. “Onze producten zijn unieke en luxe highlights in de kast van iedere vrouw. Elk van onze artikelen is ook een symbool van hoop en kansen“.

Aangezien wij een hybride winkel hebben, is de collectie in de offline winkel doorgaans uitgebreider dan online. Heeft u een vraag over een artikel van Annette Gortz of is er een onduidelijkheid / vraag over de artikelen in de online shop, neemt u dan a.ub. contact op met mij. Ik kan u dan persoonlijk telefonisch / per e-mail / whatsapp adviseren.