Toont alle 2 resultaten

Jewels by Marthje

“Onze passie is vrouwen laten stralen”

Marthje heeft ‘art’ in haar naam. De kunst van het kijken, combineren en creëren. Ontwerpster Marthje Timmermans heeft een liefde voor natuurlijke materialen, kleuren, lijnen, bloemen, vormen en motieven.

Het werd een passie die ze doorontwikkelde aan de kunstacademie en perfectioneerde in de praktijk. Dat zie je terug in Marthjes sieraden waarin ze creativiteit, eigenheid en persoonlijkheid tot een eenheid smeedt door stenen, parels en kristallen samen te brengen met tal van andere materialen.

Het resultaat? Unieke schoonheid, verfijnde uitstraling en one of a kind design.

Bij Jewels by Marthje maken wij gebruik van diverse materialen van goede kwaliteit. Naast het gebruik van mooie kwalitatieve edelstenen en parels, gebruiken we ook andere verassende materialen zoals hars, buffelhoorn, murano glas etc.

Marthje werkt met edelmateriaal zoals:

Goldfilled: Een laag goud wordt onder hoge temperatuur en druk op een ander metaal (meestal messing) aangebracht. De goudlaag is vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Goldfilled materialen blijven mooi op goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime jewellery`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Dit levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud.

Vermeil: Vermeil werd vroeger “doublé” genoemd maar tegenwoordig kom je ook vaak “goud op zilver” tegen. Het gaat hier om sterling zilveren onderdelen (dus geen andere metalen!) die een laagje van tenminste 10krt of hoger goud hebben, met een minimale dikte van 2.5 micron. Er bestaat dus ook vermeil met 14krt of 24krt goud. Dit laagje goud kan geelgoud zijn, maar ook roze- of roodgoud. Het laagje goud kan er, ondanks de dikte,  bij intensief dragen toch wat afslijten.

Gold plated/Verguld: Gold plated (verguld) wil zeggen dat een nikkelvrije metaalsoort door een goudbadje is gehaald. Het slijt dan meestal ook wat sneller als bovengenoemde materialen. Dit is ook een beetje afhankelijk van de zuurgraad van de huid. Bij de een gaat het wat sneller eraf als bij de ander.

14 karaat goud op verzoek.